Returer

Ångerrätt och retur

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad. För vissa produkter, såsom hygienartiklar och sexleksaker, gäller även obruten plombering.

Observera att kylvaror, oplomberade sexleksaker och hygienartiklar samt livsmedel (även för djur), är undantagna ångerrätten och kan ej returneras. Om ett läkemedel returneras så kommer det att destrueras och debiteras kund. Detsamma gäller för produkter i ej uthämtade paket som går i automatisk retur till oss.

Innan du returnera, mejla oss på support@apoteko.se. Vi behöver följande information:

1) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan)
2) ditt namn och kontaktuppgifter
3) antal och namn på de produkter som önskas returneras

Apoteko.se skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Kunden står för returkostnad enligt Postens eller DHL portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott.

Returadress

Apotekompaniet Sverige
Skeppsmäklargatan 25
120 69 – Stockholm

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman exklusive fraktkostnad (ej returfrakten), dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen. Om du har betalat med faktura, direktbetalning överför vi pengarna till ditt bankkonto. Om du har betalat med kort krediterar vi retursumman på ditt kort.