Packa smart!

Det kan vara svårt att veta vad man behöver ha med sig på semestern och att packa semesterväskan är en stressfaktor för många. Vi har gjort en pack-lista över de nödvändigaste hälso- och skönhetsprodukterna för dig att ta med dig på resan oavsett om det bär iväg till varmare breddgrader eller om du reser till dina smultronställen runt om i Sverige. Med rätt produkter i necessären kan du njuta av semestern och vara beredd på det mesta som sommaren har att bjuda på!

1. Mot insekter
Först och främst bör du packa ner en produkt som behandlar insektsbett.  Frezyderm Crilen After nip  innehåller en kombination av vegetabiliska ämnen och aktiva extrakt som ger antiinflammatorisk skydd och lugnar irritation omedelbart. Frezyderm Crilen After Nip är en mild produkt som kan användas på barn från det första året då den inte innehåller ammoniak, kamfer eller mentol.

För det andra så är det alltid bra att ha en effektiv men skonsam myggspray i väskan när man åker på semester. Det är att rekommendera att satsa på myggsprayer som innehåller naturliga ingredienser så som Apivita citronella med eteriska oljor, kryddnejlika, eukalyptus, basilika och geranium. Apivita myggspray gör även huden mjuk tack vare allantoin, pro-vitamin B-5 och glycerin samtidigt som den ger en unik kylande känsla tack vare mentol.

2. Solbränna
De flesta kopplar sommaren till en snygg solbränna och för att skapa de bästa förutsättningarna för en gyllenbrun hud så behöver man förbereda huden ordentligt innan. En aloe-vera gel har visat sig vara välgörande för solbrännan. Organic aloe-vera skin lotion är även berikad med kakaosmör, sheasmör, olivolja, solrosolja, lavar Irland och vitamin A och E.  Dessa ingredienser är lugnande och reparativa för huden och lämpar sig för regelbunden användning på torr och irriterad hud långt innan den utsätts för solens strålar men den kan även användas som återfuktande kräm på solbränd hud.

3. Skydd mot solen 
Skydda dig själv och barnen från solens skadliga strålar med en hög solskyddsfaktor. Välj produkter med UVA och UVB-filter. För barn ska du välja produkter med naturliga filter som är särskilt utformade för att minimera risken för allergier. Se även till att alltid förvara din solskyddsfaktor i skuggan fördelaktigt under ett parasoll under varma dagar.

4. Deodoranter 
Under sommarens varmaste dagar är det viktigt att kunna känna sig fräsch och ren hela dagen. En effektiv och skonsam deodorant ger dig förutsättningarna. Välj en deodorant som är fri från kemiska ingredienser och samtidigt återfuktar och förnyar huden.

Trevlig sommar och välkommen in till oss på Apoteko.se!

Hälsningar
http---signatures.mylivesignature.com-54494-193-2A90E662D7A679E6E82703318D1E60D3