6 Skönhetstips som förbereder huden för vinterkylan!

Kallt väder, torrt klimat och blåsiga dagar är vår huds värsta fiende! Efter bara några dagar av kallt väder så blirvår hud torr och tråkig…usch! Vi saknar verkligen vår sommarhud, men vi vill inte sola solarium hela vintern! Så här har vi några tips så din hud behåller sin lyster även om årstiden är dyster!

1. Skum och gel baserade ansiktsrengöringar kan torka ut din hud, så när vintern kommer byt till en rengöringskräm. Se också till att använda en fetare eller mer återfuktande dagkräm som funkar för din hud, lägg på den medan huden fortfarande är fuktig efter rengöringen så får du en bättre effekt!
2. Om du lider av torr hud, håll dig borta från puder och löspuder smink, det kommer bara torka ut din hud mer och göra det värre. Prova istället en dagkräm med färgpigment i eller en foundation som istället kommer ge dig en krämigare och finare hud!
3. Inomhusluften kan torka ut lika mycket som utomhusluften, så se till att du inte har för torr luft inomhus. Om du skulle ha för torr luft så kan du fixa det med en luftfuktare och se till att inte överdriva med uppvärmningen (värmen torkar ut huden)! Du kan också använda en ansiktsspray med återfuktande egenskaper, spraya bara ansiktet några gånger per dag, till och med över ditt smink!
4. Leta alltid efter alkoholfria produkter! Produkter som innehåller alkohol torkar ut huden!
5. Drick åtminstone åtta glas vatten om dagen, vilket återfuktar din hud och din kropp!
6. Se till att även ge dina händer och fötter lite uppmärksamhet, produkter med shea butter och mineraloljor eller Tea tree olja är väldigt återfuktande för huden!